Saturday, August 28, 2010

WITHOUT WORD-(you are beautiful)

alkisahnye...
pas tgok cite korea,you are beautiful,

nK gak bg sinopsis cite nih..skit pom jadik la..hehe..




cite nih mgisahkan sal gadis yg becite2 nak jadi sister p xkesampaian coz kna tlong menyamar jadik abg kembar dye..kebetulan abg dye dplih menjasi salh sowang ahli band A.N.JELL..yg terdiri dpd JEREMY,YAE KYUNG n SHINWOO..macam2 bnda yang jadik pas rahsie dye tu pompuan dketahui oleh tae kyung n shinwoo..jeremy tatw coz dye ti bengap ckit..huhuhu...nak taw lbey lanjut??tgok r sendiri...



pelakon2 nye:




Jang Geun Suk as Hwang Tae Kyung
Park Shin Hye Go Mi Nam (Male) / Go Mi Nyu (Female)
Lee Hong Ki as Kang On Yu / Jeremy(ft island)
Jung Yong Hwa as Kang Shin Woo(cn blue)





tetibe je aku terpikat ngam satu lagu nih..without A WORD..

aku suke seni kate lagu tu...
p lam english r..paham lak aku base korea nih...huh!
komen aku sal cite ni,heroin dye sangat la lampi..memg pending gile r..p comey..
n yang pling besh 3,3 dak2 group A.N.JELL ni tersangt la ensem...
tae kyung yg sangat macho,smart n perfectionist(sangat2)..
shin woo yang ensem dan cool..memg jejake idaman malaya r...
n jeremy yg sangat la noty,p comey...
pelengkap cite ni lak,go mi nam..heroin cite ni la..
aku ambek mase 2 ari tok abiiskan cite 16 episod nih,n setiap episod lak lam sejam lebey asenye...
sangat besh!
try r tgok,coz cite ni sal band yg uat performance,nyanyi..tadela merapu ngat...



WITHOUT WORD

I shouldnt have done that,
I should have pretended not to know
like I didnt see it, like I couldnt see it
I shouldnt have looked at you in the first place

I should have run away,
I should have pretended I wasnt listening
like I didnt hear it, like I couldnt hear it
I shouldnt have heard your love in the first place

Without a word you made me know love
Without a word you gave me love
Because you took just a breath and ran away like this
Without a word love leaves me
Without a word love abandons me
Wondering what to say next, my lips were surprised
Because it came without a word.

Why does it hurt so much?
Why does it hurt continuously?
Except for the fact that I can’t see you anymore
And that you’re not here anymore
Otherwise it’s the same as before

Without a word you made me know love
Without a word you gave me love
Because you took just a breath and ran away like this
Without a word love leaves me
Without a word love abandons me
Wondering what to say next, my lips were surprised


video dye aku taleh nak upload coz de poblem ckit..
kowang dengar kat blog aku jela..xpom search je kat u tube.....

Thursday, August 26, 2010

mase kecik2 dulu..mama slalu pesan..

adik..
kite bukan owang senang..
pandai2la berjimat..blaja menyimpan..
ingat..membazir tu amaln setan....
tp bile aku da besa..
aku blanje x ingat dunie..
coz aku slalu ingat aku anak raje..
aiyak!kesian mama saye..

adik..
kalau kelua umah,balek sblom senja..
jangan orang dok azan bawu beriye..
coz time tu nenek kebayn turun ke dunia..
nant kena culik kang sesie je..
tp bile aku da besa..
waktu senja aku masih bersuke ria..
sampai lupe sume bnda..
bawu ku taw time tu setan merate2..

adik,
kalu nak jahit baju yang koyak..
jangn jahit atas badan(mase ngah pakai la)..
nanti hutang berlambak..
tatw bile nak lunaskan..
tp bile aku da besa..
pesan mama aku da xpeduli..
mlas lak nak buat keje due kali..
atas2 badan pom aku steady..
dahnye aku luke sendiri..

adik,
berkawan tu penting..
tapi memilih kawan tu ag penting..
bia susah senang bersame..
bukan kawan yang ade time suke
tapi tade time duke..
p bile da besar..
aku jumpe macam2 jenis kawan..
ade sahabt,teman,membe dan geng..
bile da mcm2 name,macam2 ragam la ade..

adik,
bile da besar nanti
jangn lupekan mase yg lalu..
bile da senang nanti..
jangn mudah lupe diri...
jage diri hiasi peribadi..


mama...
adik da besar skam..da menginjak remaja..
da jauh dari mama..
bile adik da kawin nanti
mesti ag jauh dari mama..
xdapt bayngkan idop tanpa mama..

adik nak jadi cam mama
nak jadi sekuat mama
nak jadi seteguh hati mama
nak jadi setabh mama..
adik nak hati yang tulus cam mama
adik nak jadi cam mama


makaseh mama..
tok kekuatan mama melahirkan adik,
tok kesabaran mama melyan karenah adik,
tok darh dan air mata mama..
halalkan pe yang mama da bagi pada adik..
terima kasih mama..
adik taw budi dan jasa mama
xmampu adik bayar dengan wang ringgit
kasih sayng mama xmampu adik blas
ape yang bley adik bagi
hanya doa yang bterusan untok mama
semoga mama sentiasa dirahmati ALLAH,
dunia dan akhirat..
adik yakin SYURGA milik mama
insyaALLAH..


ADIK SAYANG MAMA...












aku.windu.mama.

Wednesday, August 25, 2010

aku terkenang..

Alhamdulillah..
Arini genap 15 ramadan..sedar xsedar dah separuh bulan Ramadan berlalu..
Syukur ke hadrat ILAHI kerna dngan limpah kurnia NYA aku masih lagi mampu bernafas dlam alam ciptaannyaNYA..mase balek dari smyang tarawih tadi bersame ngam cik nadia,aku sempat mlihat bulan..sangat cantek..penuh..indahnye ciptaan TUHAN..

Bile tgok bulan trus tingat same beshfren aku yg skam ni dok kat shah alm, cik ATIQAH OTHMAN..coz dye memang suke tgok bulan..asal bulan penuh je mesti dok mlongo kat tingkap..cam pungguk rindukan bulan..p tadi aku bawu je terbace blog beliau yang mengatakan beliau accident..tros aku mghubungi beliau..alhamdulillah..cume kmalngan kecil..aku doakn ko cepat2 sembuh k??coz xlame ag da nak raye..
Owang sakit taleh raye..dok kat umah je..owang len makn lemang ketupat,ko makn bubur nasi..owang laen makn biskut almond London,ko makan ubat pahit..hahaha!!betape xbeshnye raye ko,..so,take care aw!!jangan lupe makn ubat..

Dan..aku bawu je pas test yang berduyun2 lam mase sminggu..tiap2 ari sampai aku ase mlm aku da jadi siang coz xtido..letih gile..arini bawu la ase freedom yang amat,huhuhu…tima kasih sama cik fatin kerna bagi aku pinjam pc ini..so,bley la aku mengupdate blog aku,huhuhu..(coz aku nye pwincess da d anta kat wazer..de prob ckit)

Semalm aku n dak2 uma aku mnonton wayang..p dalam uma je..hehhe..tgok cite skrip 7707..cik hani yang beriye mencari nye..tup2 jumpe gak..tu pom yang d download kat you tube,so gmba dye tadela clear sangat..bley r takat nak dengar sore..so,tadela scary ngat..hahaha!

Macam biase,masing2 cari port kat ruang tamu..cik didi cam bese la..asal tgok cite antu dye nye jeritan mmbuatkan cite tu snagt la seram wlaupom tadela seram sangat..huhu..cik fiza lak asal je antu tu muncul,konpem due2 blah tangan tutup mate,pe yang dye tgok ntah..cik hani lak tgok cite membelakangi skrin lappy..lagi plik..dye de mate kat blakang kot??nadia lak dari side tepi laptop..macam2 ragam ade..smpai skam lau de sape2 nak g toilet kna tman..aiyak!!wlaupom aku ni tadela bani sangat p kire ok la..cuak gak..cume tamo tunjuk je..hahha!!

Sudanya aku tido dgan lena mlm tu wlaupom keesokkannye aku ade test..(btol2 xsedar diri)

Ummm…aku da ngamtok..esok mebi aku btolak ke sg petani..akak aku suh g umah dye..nak aku tlong dye buat biskut raye la tu..huhu..semangat gile nak aye..ase nak balek kg je..windu same mama..windu same masakn mama..ayah…tucing saye n jugak windu same owg yang tlah tinggalkan saye tok slame2nye..

~m.i.s.s.i.n.g . u . r.i.t.e n.o.w~

Saturday, August 21, 2010

saye chantek dan kamu juge...

saye akan cakap.."saye cantik,kamu cantik,dye juge cantek dan sume owang pom chantek..kite akn sentiasa kelihatan chantek"

kemudian..sesorang pasti akn tnye saye "ape yg mbuatkan kamu berkate sedemikian??atau dgan bhase sepatotnye ialah perasan..huhu..kamu biase je saye tgok??"

dan ape yg anda cakap??bukankah kecantikan adalh suatu bnda yg subjektif??sukar untuk dkenal pasti dan susah tok dklasifikasikan..smue owg berbeza..

yup!!saye taw..

kecantikan tidak berdasarkan rupe semate2..

tgok!cantiknye dye..dye sangt hot!.."calitkan sdikit pewarna kat bibir..kamu xnampak cantik tanpa mekap.."

sudah..cukup!tiap org punye definisi yg berbeza..len owg len pendapat.

kejap2..kalu mcam tu,camne dgan org yang dlahirkan untok menjadi "saye x cantik" atau "awak x cantik?"jgn wisau lah...bnda kecik je..buatlah pembedahan plastik~

pastu??membazirkan duit saye??saye tamau..wlaupun saye adalh mnusie yg paling kaye dalm dunie ni saye xkan buat bnda yg merubah keadaan asal saye..insyaALLAH..

"tapi,knape tanak??"

sebab idop anda akan berakhir dengan ditanam dalam tanh seprti org lain yang telah mati..dan bersifat sementara,kulit yg cantik,wajah dan bdan tidak akn kekal slamenye..kamu tidak lagi cantik seperti dulu!cantik?hot?hodoh??jelik??itu tak mnjadi hal ag..jadi pe yang ade dgan pembedahn plastik dan mekap??semuanye x berharge..tiade nilai langsung..!

"jadi,ape maksud sbenr kecantikan untuk kamu??"

jawapan saye ringkas je,.."kecantikan asli"

"camne tu??"

senang je..bersyukurlah dengan diri kamu, dengan ape yg kamu miliki..ape yg kamu ade sekarang..dengan diri kamu sendiri..kerana ALLAH da memberi yg terbaek untuk kite..bersyukurlah dan berhenti membandingkn diri kamu dengan ape yang orang laen miliki..rase cukup dan puas hati dengan ape yang kamu miliki akan membuatkan kamu adalh manusie yang paling kaye dalm dunia..

berhenti memandang fizikal(rupa) dan mulekan penyempurnaan hati kamu(adab)..dan kamu pasti akn beroleh ketenangan..percayalah!wahai muslim,,kite semua cantik sebab kite beragama islam..kecantikan dalam cara islam melihat kite..kecantikan dalam cara islam membentuk kite..

jadi saye akn cakap..

"saye dan kamu chantek!tiade perbezaan.."

sebab kamu dan saye adalh same..
berkongsi bnda yang same..
berkongsi keindahan ISLAM yg same..
ISLAM itu indah..

jadi kite adalh indah kerna kite adlah sebaek2 ciptannNYA~

Friday, August 20, 2010

Cinta Dalam Tembikai



Saya nak ceritakan satu kisah antara si isteri, suami, dan 3 biji tembikai.
Satu hari, si suami pulang dari kerja dengan membawa 3 biji tembikai yang dibelinya. Dengan hati yang gembira, si suami segera menyuruh isterinya membelah sebiji tembikai. Akan tetapi, tembikai pertama itu tidak manis.

Lalu si suami menyuruh si isteri membelah tembikai kedua pula. Kali ini, tembikai yang dibelah tidak cukup masak. Si suami yang dari tadi menunggu dengan sabar terus menggesa isterinya membelah tembikai yang ketiga.

Jeng...Jeng...Jeng...

Tembikai yang ketiga itu pula busuk isinya...
Dengan hati yang membara, si suami terus menendang dinding rumah mereka sambil meradang, "Kenapa semua tembikai ni busuk?! Tadi saya cuba rasa sebelum beli OK jer! Ni mesti apek tu tipu saya! Nak kene apek ni... Siap kau!"

Dengan nada selamber tapi sopan, si isteri berkata, "Abang...Abang marah kat siapa ni?"

"Awak tak boleh teka ke? Mesti la saya marah kat apek jual tembikai ni! Bengang betul saya!" balas si suami.

"Owh...Abang marah dekat Allah yer?" sahut si isterinya lagi.

Terkejut mendengar kata-kata si isteri, si suami berkata lagi, "Eh eh isteri aku ni... Awak sakit telinga ke? Bila masa pulak saya marah kat Allah ni? Ada awak dengar saya kata macam tu?"

Sambil tersenyum si isteri menjawab, "Abang...mana apek tu dapat tembikai?"

Suami: "Dari petani la!"

Isteri: "Dari mana petani tu dapat tembikai pulak bang?"

Suami: "Mestilah dia tanam! Takkan tu pun nak bagitau."

Isteri: "Macam mana dia tanam bang?"

Suami: "Dia pakai benih tembikai la. Takkan benih jagung!"

Isteri: Dalam hati (Kerek jugak suami aku ni). "Siapa yang buat benih tembikai tu bang?"

Suami: "Mestilah Allah yang ciptakan."

Isteri: "Jadi...Betullah abang marahkan Allah yer? Abang nak marah apek, dia cuma menjual tembikai sahaja. Abang nak marahkan petani, dia cuma menanamnya aja. Jadi, abang sebenarnya marahkan Allah kerana Dia yang menciptakannya."

Suami: (Terdiam)

**Kita sering mencela makanan yang kita dapati, ujian yang kita tempuhi, dan cabaran yang kita hadapi...tanpa memikirkan dari mana datangnya semua itu. Sememangnya sebagai manusia biasa, kita sering terlupa. Tapi ingatlah, dari Allah datangnya semua ini, dan kepada Allah jugalah kita perlu bersangka baik. Ada hikmah disebalik setiap kejadian. Cuba lah cari hikmahnya. Moga kita akan berlega hati dengan ketentuan yang diberiNya.

Jika isteri menangis dihadapanmu….

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..
Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.
Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …
Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.
Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?
Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..
SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .
PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.
Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…
Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA.


“hargai lah ia sblm terlewat…”

Monday, August 16, 2010

untukmu wanita~

video

Sunday, August 15, 2010

gunakan MATA HATI

don't believe what your eyes telling u..all they show is limitation..look with your understanding ,find out what you already know and you will see the way to fly..
~richard bach~

ha..aku dapt bnda alh ni dari lec fluid aku..sblom dye stat mgaja,dye pom bukak la laptop nye..n terpampang la ayat ni yg mnarik minat aku tok mengopy nye n mgepes nye kat cni..*dont believe what ur eyes telling u*

aku stuju 100 peratus la ngam ayat tersebut.coz kadang2 apa yg kite nampak xsemestinye itu yg sebenar..bak kate pepatah,dun judge a book by its cover..
jgn tgok luaran..tp xdapt dinafikan,mate(otak) mnusia dtect samting yg dpt mnarik perhatian,kalepool...n ngam kate mudahnye bnda cantik...for example;laki suke tgok pompuan lawa..(diskriminasi terhadap laki)huhuhu...

tp xdapt dinafikan bnda ni kbenran..sume owg sukekan kesempurnaan..perfectionist!mcm owg blood type A..lau bleh nak sume sempurna..sedangkan kesempurnaan itu sebenarnye kecacatn yg terselindung d balik mata kasar.

Ur prfect in my eyes sometimes too gud to be true. I couldnt blive my eyes d 1st time i looked at u! Ur prfct in my eyes wat i say is true..and im longin 4 d day when i'll be perfect to you..


pena dgar pasal mata hati??aku pom xsure sangat sal ni...

Lihat dengan hati kerana pandangan mata selalu gelap, tak mampu menilai hakikat

MATA suka memandang dan mempengaruhi hati supaya menjatuhkan hukuman terhadap orang yang dipandang. Walaupun baru sekali berjumpa, ada yang sudah bijak menilai orang lain semata-mata dengan asas prasangka buruk.

Tetapi kadang-kadang mata dan hati boleh tertipu oleh rupa paras dan tingkah laku orang yang dilihatnya. Baru sekali duduk minum dan mendengar tutur bicara halus dan idea bernas, terus percaya kepada orang di hadapannya itu umpama malaikat.

Semua baik, tidak ada cacat dan celanya. Akhirnya tertipu oleh imej palsu yang dilihat dengan cermin mata suram. Bertolak daripada kebaikan dan keburukan yang dilihat melalui mata zahir maka manusia terus mencari jalan tengah supaya dia dapat membuat penyesuaian dengan persekitaran secara selamat.


itu saje...tade topik best..huhu


U r like my asthma, U take my breath away.
U r likes dandruff, I can't get U out of my head.
U r like my car, U drive me crazy.
U r like my Lips, I can't smile without U.




~lovememore~

Monday, August 9, 2010

INDAHNYA RAMADAN

Alhamdulillah...!Bulan ramadhan datang lagi..

Kesempatan untuk semua umat islam yang mahu berusaha mencari segala kebaikkan yang ada didalamnya!



Bulan ramadhan adalah satu keindahan!

Didalam bulan ramadhan inilah kita dapat melihat agak ramai umat islam yang mengerjakan ibadat puasa.

Tidak kira tua atau muda..

Tidak kira miskin atau kaya

Tidak kira pandai atau bodoh.

Masing2 cuba melaksanakan ibadah puasa di bulan ramadhan!

Siang hari mereka berpuasa ...sementara dimalam hari mereka solat terawih.

Ada yang sibuk berzikir...

Ada yang sibuk berastighfar...

Ada yang sibuk ber tilawah al Quran...

Ada yang cuba khatam al Quran...

Ada yang sibuk di masjid2 membantu menolong apa2 yang patut dilakukan dimasjid...

Ada yang cuba bersedekah dan membantu sesiapa sahaja yang kurang bernasib baik...

Itulah dia keindahan yang dapat kita lihat didalam bulan ramadhan!

Masing2 sibuk mengerjakan kebaikkan dengan niat mengharapkan keredaan Tuhan!
yang penting masing2 cube menjadi yg terbaik..menjaga tingkah laku,tutur bicara,malah mnutup telinga dari mendengar perkara yg tidak berfaedah..

syukur ke hadrat ILAHI kerna aku masih lagi sempat merasakan keindahan bulan RAMADAN..dan mungkin kerna doa aku,TUHAN mnunjukkan kebenaran,ptunjuk yg slame ini aku ingin lihat..ternyata dia bukan tercipta untuk aku..terima kasih TUHAN..
mungkin RAMADAN ini xlagi same seperti sblomnye sebab ade bnda yg telah tiada..
umm...semoga RAMADAN kali ni lbeh baek dari yg sblomnye..xsabar asenye..weee~


moga kita dan amal kita diterima Tuhan....Amin...


~nur penawar~

Sunday, August 8, 2010

is dat TRUE?check it out!!

Katun comey nih menarik mint aku tok post bnda alh ni kat blog aku...
adakah ini kebenaran atau sebaliknye...??umm..try la~









Friday, August 6, 2010

ku ada kamu

LIRIK LAGU KU ADA KAMU – ADIRA Af


Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu video

Thursday, August 5, 2010

i'm the type of girl..

Who will forgives you when you are sorry,
Says she's cold just so you'll hold her,
When I get hurt, I'll stand up tall...

The girl who is paranoid and gullible,
Funny in that weird messed-up way,
Who learns from my mistakes,
Loves a little too quickly,
Needs to learn not to trust everyone,
Who needs to keep boys and friends separate,
Laughs randomly...

I have my ugly days.
When I say I would like a hug, it really means I need one,
Believes that there is one boy out there perfect for her,
Gets jealous easily,
Regrets...

I'm just a simple ordinary girl who needs my family and my true friends to pick me up when I'm down,
Lives life through quotes and tries to have a positive attitude,
I used make-up for confidence more than anything,
I bottle up my feelings unless I'm comfortable with telling you,

I believe it when people tell me they love me, even if they don't..
Just so you know, I'm a girl who want to be loved.

Wednesday, August 4, 2010

Diary Seorang Isteri (Lelaki Mesti Baca!!)

Aduh...sakitnyer. ..isk.... . aduuh....Bang sakit nye tak tahan saya" keluh Nisa pada suaminya Zakri.

"Apelah awak nie....lama sangat nak bersalin dah berjam-jam dah tak keluar-keluar juga. Penat dah saya tunggu. Nih mesti ader benda yang tak elok awak buat , itu lah sebab lambat keluar budak tu banyak dosa la tu" rungut Zakri pd Nisa.

Nisa hanya diam dan menahan sakit nak beranak, hampir 1 jam Nisa dalam bilik bersalin tapi baby tak keluar juga. Sebak hati Nisa bila Zakri berkata begitu. Sejak mengandung ada sahaja yang tidak kena dihati Zakri terhadapnya. Seakan-akan membenci Nisa dan anak yang dikandungnya. Jururawat datang memeriksa dan kemudian bergegas memanggil Doktor Johari. Doktor Johari (Doktor Peribadi) datang dan bergegas menyediakan keperluan menyambut kelahiran. Nisa hanya mendiamkan diri menahan sakit dan air mata meleleh panas dipipi bukan disebabkan takut atau sakit tapi rungutan Zakri tadi. Doktor Johari menyuruh Nisa meneran ...."Come on Nisa u can do it...once more...." Kata ransang Doktor Johari itu membuatkan Nisa bertenaga dan sekali teran sahaja kepala baby sudah keluar..."Good mummy" kata Doktor Johari selepas menyambut baby yang keluar itu.

Tiba-tiba Nisa terasa sakit lagi dan Nisa meneran untuk kali kedua dan keluar seorang lagi baby, kembar rupanya. "Nisa u got twin, boy and girl, putih macam mummy dia" kata Doktor Johari memuji Nisa. "Tahniah Zakri,it's a twin" Doktor Johari mengucapkan tahniah kepada Zakri. Zakri hanya mendiamkan diri setelah menyaksikan kelahiran anak pertamanya, kembar pulak. Memang Doktor Johari itu menyuruhnya melihat bagaimana keadaan kelahiran anaknya. Baby boy dan girl Nisa namakan Mohammad Danial dan Nur Dania.Nisa berasa lega... tapi Nisa masih lagi teringat kata-kata Zakri padanya sebentar tadi. Terlalu banyak kata-kata yang membuat Nisa selalu kecil hati . Tapi Nisa tahankan sahaja. Nisa tahu kalau Nisa mengadu pada emak, Nisa akan dimarahi semula. Jadi Nisa hanya diam dan memendam rasa. Danial dan Dania diletakkan di nursery di Hospital itu sementara menanti Nisa berehat kemudian dapatlah Nisa menyusukan Danial dan Dania. Comel sungguh kembar Nisa. Nisa termenung dan otak fikirannya menerbang kembali detik-detik semasa Nisa mengandungkan kandungannya, Zakri selalu memarahi Nisa, ada sahaja yang tidak kena. Kata Nisa yang bukan-bukan, gila, ada sahaja tuduhan yang tidak masuk akal semuanya dihamburkan pada Nisa. Tak sanggup Nisa hadapi semua itu tapi demi kandungannya, Nisa kuatkan semangat dan pendirian Nisa.

Ingat lagi waktu Nisa mula mengandung Zakri tak percaya Nisa mengandung anak dia, dua kali dia membuat pemeriksaan Antenatal samada Nisa mengandung.Zakri ragu anak dalam kandungan Nisa. Dia tak boleh terima baru tiga bulan kahwin dah mengandung.. .Nisa dah 2 bulan...Nisa cuma kosong selama sebulan selepas berkahwin. Nisa tak tau nak cakap apa.

Nisa balik rumah dalam kesedihan. Pada mulanya Nisa gembira bila mengandung tapi sebaliknya pula yg terjadi. Perasaan hati Nisa bangga Nisa dapat memberi zuriat kepada Zakri. Tapi apa yang Nisa dapat hanyalah tuduhan yang tak pernah terlintas di otak jemala Nisa. "Kenapa abang berlainan sekarang ni, tak macam dulu pelembut, suka berjenaka, ni tak asyik nak cari salah Nisa sahaja. Nape Bang?"soal Nisa pada Zakri . "Kaulah penyebabnya. Tak yah nak tunjuk baik plak" Zakri menempelak Nisa "Jantan mana yang kau layan kat opis kau tu" sergah Zakri lagi. "Abg syak Nisa ngan lelaki lain ke? Kenapa Abg syak yg bukan-bukan, Nisakan isteri Abang yang sah tak kanNisa nak buat jahat ngan orang lain pulak Bang"? terang Nisa pada Zakri. "ALLAH dah bagi kita rezeki awal,tak baik cakap cam tu. Itu semua kehendak ALLAH" Nisa senyum dan menghampiri sambil memeluk badan suaminya tetapi Zakri meleraikan pelukan Nisa dengan kasar sehingga Nisa hampir tersungkur. Nisa menangis dan sedih. Zakri buat tak tahu sahaja. Deraian airmata Nisa semakin laju. Nisa hanya mampu menangis. Terasa dada .Nisa sakit menahan semua tohmahan dari Zakri, suaminya yang sah. "Woi, benda-benda tu bole terjadilah Nisa, kawan baik ngan bini sendiri, suami sendiri, bapak ngan anak, hah emak ngan menantu pun bole jadi tau apatah lagi macam kau nie, tau tak. Tu dulu kawan kau lama tu yang satu opis ngan kau tu, Farid, bukan main baik lagi budak tu" marah Zakri. "Entah-entah keturunan kau, darah daging kau pun tak senonoh.... heee teruk. Nasib aku la dapat bini cam engkau ni"kutuk Zakri lagi pada Nisa. "Bawa mengucap Bang, jangan tuduh saya yang bukan-bukan saya bukan perempuan tak tentu arah walaupun saya menumpang keluarga ni , saya bukan jenis macam tu saya tau akan halal haram, hukum hakam agama. "Walaupun saya tak tau asal usul keluarga kandung saya, saya bersyukur dan berterima kasih pada emak kerana jaga saya dari kecil dah macam darah daging saya sendiri" kata Nisa pada Zakri. "Tapi Abang tak boleh hina keluarga kandung saya walaupun saya tak pernah tengok muka ayah dan mak kandung saya. Mereka lahirkan saya kedunia,"ucap Nisa sambil menangis.

Semenjak kejadian itu Nisa terpaksa mengikut Zakri ke tempat kerjanya apabila habis waktu kerja. Nisa berehat di Surau tempat Zakri bekerja. Zakri bekerja di salah sebuah Pusat membeli belah dan kerjanya mengikut shif.Kalau Zakri shif malam terpaksalah Nisa menunggu Zakri sehingga pukul 10.30 malam - 11.30 malam sehingga habis Pusat membeli belah itu tamat waktu perniagaannya. Nisa terpaksa berbohong pada emak dan keluarga lain dengan mengatakan Nisa buat overtime di pejabat. Nisa terpaksa berbuat demikian kerana tidak mahu dikata-kata dan dituduh lagi. Dengan keadaan perut semakin membesar Nisa gagahkan juga. Tetapi kadangkala Zakri tidak menjemput Nisa di tempat kerja terpaksalah Nisa menaiki bas. Begitulah Nisa sehinggalah Nisa hampir pada waktu bersalin Nisa. Kalau diminta jemput...macam- macam kata kesat dilemparkan pada Nisa, perempuan tak tau berdikarilah, berlagak senang lah, lagak kaya lah. Pernah suatu hari Nisa naik marah kerana Zakri jemput Nisa lambat sampai sakit pinggang Nisa menunggunya. Nisa menangis. Zakri tiba-tiba naik angin dan cakap perangai Nisa macam firaun la, perempuan tak sedar dirilah, tak layak jadi isterilah, menyusahkan macam-macam kata nista dilemparkan pada Nisa.

Nisa tambah sedih mengenangkan diri Nisa, ngadu kat emak takut dimarahi pula...bila Nisa balik ke rumah, mereka berdua akan berlakun yang mereka tidak bergaduh...Nisa sedaya upaya tidak mahu menunjukkan yang masalah melanda perkahwinannya. Kasihan Nisa...dalam keadaan yang begitu Nisa masih mampu bertahan, masih kuat lagi emosinya. Satu hari Zakri dalam keadaan marah telah menarik rambut Nisa dan menghantukkan kepala Nisa ke dinding...Nisa hanya mampu menangis dan menanggung kesakitan gara-gara Nisa nak pergi ke rumah Mak Usu Nisa yang ingin mengahwinkan anaknya di Tanjung Karang. Emak Nisa dah seminggu pergi ke sana untuk menolong. Hari dah mula petang jadi Nisa mendesak agar bertolak cepat kerana kalau hari malam nanti bahaya , "Kita nak jalan jauh ni Bang. Biarlah kita pergi awal sikit bolehlah tolong apa yang patut. Masa nilah kita nak membalas pertolongan mereka, ingat tak masa kita kahwin mereka bekerja keras kan "kata Nisa pada Zakri. Zakri ketika itu sedang berehat menonton. "Bang dengar tak ni, lagi pun hari dah mula gelap,takut plak hujan nanti"desak Nisa lagi. Tiba-tiba Zakri bangun dan mukanya bengis memandang Nisa "Kau tahu aku penatkan, tak boleh tunggu ker,suka hati aku lah nak pegi malam ke siang ke tak pegi langsung ker"marah Zakri. "Itu Nisa tau, Abang dah berehat dari pagi tadi Bang masih penat lagi, Nisa cuma nak ingatkan Abang aja"Nisa memberitahu Zakri. Zakri datang pada Nisa dan direntapnya rambut Nisa dan di hantukkannya kepala Nisa kedinding.

Nisa tak dapat buat apa. YA ALLAH sanggup Zakri berbuat demikian...terasa kebas kepala Nisa dan mula membengkak. Pening kepala Nisa dibuatnya. "YA ALLAH kau kuatkan iman aku YA ALLAH, lindungilah aku dan kandungan aku dari bahaya YA ALLAH" doa Nisa dalam hatinya. Nisa memencilkan diri Nisa disudut dinding dan menangis.Zakri kemudian duduk diam. Nisa rasa kepala Nisa macam nak pecah. Kebas masih lagi dan embengkak.. .berdenyut2. .."Bang, Nisa minta maaf jika Nisa membuat Abang marah" Nisa memohon maaf pada Zakri sambil teresak-esak.

Treet,Treet, Treet, Treet....bunyi handphone Zakri. "Sapa plak nie sebok je....."Rungut Zakri yang tengah sibuk berborak dengan kawan-kawan di salah sebuah caf?. "Hoi, Encik Zakri, bini ko kat wad tak gi jengok ke, apa punya laki ko nie? sindir Azlan, kawan pejabat Zakri. "Alah, dia sihat je kat wad tu, makan tanggung berak cangkung, ha,ha,ha"gelak Zakri dan kawan-kawan lain. Azlan cuma berdiam diri. "Senangnya hidup Zakri nie tak ader risau langsung pasal bini dia"cetus hati Azlan. "Akulah kalau bini aku masuk wad bersalin aku sentiasa dok sebelah dia tau...mereka perlukan kita masa tu...nyawa mereka dihujung tanduk semata-mata nak melahirkan zuriat yang dari darah daging engkau tau, cuba fikir sikit" Azlan mengingatkan Zakri. "Iyelah, Lan, lagipun Nisa dah bersalin, selamat dah, sekarang tengah berehat laaa, apa aku nak risau lagi" jawab Zakri selamba. "Suka hati kau lah, tapi kalau ader apa-apa nanti kau jangan menyesal Zakri, sesal tak sudah nanti" kata Azlan lagi. Treet, Treet, Treet....bunyi handphone Zakri. "Hello Zakri speaking" jawab Zakri. "Hello Zakri, Doktor Johari sini, ade masalahlah Zakri, pasal Nisa, datang segera ke hospital ye Zakri, Nisa tidak sedarkan diri........ ."panggilan kecemasan dari Doktor Johari "Iye ke, teruk ke dia Johari , okay I atang"...tuttttttt . Zakri menamatkan perbualannya dengan Doktor Johari. "Lan. Kau kut aku, Nisa tak sedar diri ..."ajak Zakri pada Lan. "Hah, tadi kau kata bini kau sihat"tanya Lan pada Zakri. "Alah jom ler cepat" desak Zakri.

"Zakri, kami tak dapat selamatkan Nisa, Nisa mengalami pendarahan otak yang serius, sebelum nie pernah tak Nisa jatuh atau...terhantuk kuat cause sebelah kanan kepalanya kelihatan bengkak dan ada tanda lebam. Mungkin kesan dah lama? tanya Doktor Johari dengan serius dan ingin penjelasan Zakri. Zakri hanya mendiamkan diri. Automatik otak Zakri teringat yang dia pernah menarik rambut Nisa dan menghantukkan kepala Nisa kedinding sekuatnya... dan selepas kejadian itu Zakri tidak pernah pun membawa Nisa ke Klinik untuk membuat pemeriksaan kepalanya dan semenjak kejadian itu Nisa sering sakit kepala yang teruk ...tapi Zakri tidak pernah mengendahkan kesakitan Nisa....baginya Nisa mengada-ngada ..saja buat sakit untuk minta simpati...tetapi sebaliknya.. ...Zakri hanya diam...."YA ALLAH apa aku dah buat" rasa bersalah membuat dirinya rasa menggigil... "Doktor Zainal yang merawat Nisa kerana Nisa mengadu sakit kepala sewaktu Nisa memberi susu pada kembarnya di Nursery, sakit yang amat sangat katanya so Doktor Zainal membawa Nisa ke Lab untuk membuat scanning di kepalanya dan confirm otaknya ada darah beku tapi malangnya ia sudah ditahap yang kritikal, kami tak mampu lakukan apa-apa kerana Nisa tidak mahu di operation sebelum meminta izin dari kau Zakri, Nisa telah pergi dulu dengan tenang.Permintaan terakhir Nisa, Nisa minta kau membaca diarinya. I'm really sorry Zakri. ALLAH berkuasa Zakri kita tak dapat menghalangnya" kata Doktor Johari lalu memberikan Zakri sebuah diari yang berbalut kemas dengan kain lampin baby yang masih baru.

Zakri mengambil diari itu dan membuka setiap lembaran diari Nisa, setiap lembaran tertulis rapi tulisan Nisa dan peristiwa yang berlaku pada Nisa pada setiap hari , Zakri membacanya sepintas dan nyata keluhan,kesakitan segala luahan rasa Nisa semuanya tertera di iarinya. Dan Zakri dapati setiap peristiwa itu semuanya perlakuan buruk Zakri terhadap Nisa..."YA ALLAH kenapa aku buat Nisa begini" terdetik hati Zakri selepas membaca tiap lembaran diari Nisa. Dan terpandang oleh Zakri mukasurat akhir lembaran diari yang ditanda dengan bunga ros merah yang telah kering....membuat Zakri tertarik untuk membacanya.. . Untuk suami Nisa yang tersayang, I LOVE U Bang... "SELAMAT HARI ULANG TAHUN PERKAHWINAN YANG PERTAMA"

Assalamualaikum.

Abang,

Ingat tak bunga Ros merah ni, Abang berikan pada Nisa sewaktu mula mengenali Abang. Lama Nisa simpan bunga tu Bang...Bunga inilah lambang bermulanya perkenalan Nisa dengan Abang. Nisa benar-benar menyayangi Abang. Nisa menyimpan setiap hadiah yang abang bagi pada Nisa. Abang tak pernah tahu kan ... Itulah salah satu buktinya betapa sayangnya Nisa.. Terlebih dahulu Nisa ingin sangat dengar Abang panggil Nisa AYANG seperti kita baru kahwin...Abang panggil Nisa AYANG...terasa diri dimanja bila Abang panggil Nisa cam tu...walaupun Nisa dapat merasa panggilan AYANG itu seketika sahaja. Abang dah banyak berubah. Perkataan AYANG telah hilang dan tidak kedengaran untuk Nisa lagi. Kenapa? Bencikah Abang pada Nisa? Abang...mukasurat nie khas utk Abang. Bacalah semoga Abang tahu sayangnya Nisa pada Abang. Abang ingatkan hari nie hari ulangtahun perkahwinan kita yang pertama dan Nisa hadiahkan Abang....... Danial dan Dania. Untuk Nisa tak perlulah Abang bagi kerana tak ada apa yang Nisa inginkan melainkan kasih sayang Abang pada Nisa. Nisa akan pergi mencari ketenangan dan kedamaian untuk diri Nisa. Nisa pergi untuk menemui NYA.

Nisa harap Abang akan menjaga Danial dan Dania dengan baik dan jangan sekali-kali sakiti mereka. Danial dan Dania tak tahu apa-apa. Itulah hadiah paling berharga dari diri Nisa dan mereka adalah darah daging Abang. Jangan seksa mereka. Abang boleh seksa Nisa tapi bukan mereka. Sayangilah mereka...Nisa ingin mengatakan bahawa Nisa tak ada hubungan dengan sesiapa melainkan Abang sahaja di hati Nisa. Jiwa dan raga Nisa hanya untuk Abang seorang. Terima kasih kerana Abang sudi mengahwini Nisa walaupun Nisa in cuma menumpang kasih disebuah keluarga yang menjaga Nisa dari kecil hinggalah Nisa bertemu dengan Abang dan berkahwin. Nisa harap Abang tidak akan mensia-siakan kembar kita dan Nisa tidak mahu mereka mengikut jejak kehidupan Nisa yang malangkerana menumpang kasih dari keluarga yang bukan dari darah daging nisa....tapi Nisa bersyukur kerana dapat mengecapi kasih sayang sepenuhnya dari keluarga ini. Nisa harap sangat Abang akan sentiasa memberitahu pada kembar kita yang Nisa ibunya akan sentiasa bersama disamping kembar kita, walau pun Nisa tak dapat membelai dan hanya seketika sahaja dapat mengenyangkan kembar kita dengan air susu Nisa. Berjanji pada Nisa dan ingat DANIAL dan DANIA adalah darah daging abang...Ampunkan Nisa dan halalkan segala makan minum Nisa selama setahun kita bersama. Sekiranya Abang tidak sudi menerima Danial dan Dania berilah pada emak Nisa supaya emak menjaga kembar kita dan segala perbelanjaan Nisa dah buat nama emak untuk KWSP Nisa. Biarlah emak menjaga kembar kita sekurang-kurang terubat juga rindu emak sekeluarga pada Nisa nanti bila memandang kembar kita. Comel anak kita bang..Dania mengikut raut muka Abang...sejuk kata orang dan Nisa yakin mesti Danial akan mengikut iras raut wajah Nisa...Ibunya. ..sejuk perut Nisa mengandungkan mereka. Inilah peninggalan Nisa untuk Abang. Semoga Abang masih sudi menyayangi dan mengingati walaupun Nisa sudah tiada disisi Abang dan kembar kita.

Wassalam.
Salam terakhir dari Nisa Untuk Abang dan semua.
Doakan Nisa.

Ikhlas dari

Nur Nisa


Sabarlah Zakri, ALLAH maha berkuasa. Kuatkan semangat kau, kau masih ada Danial dan Dania" pujuk Azlan. Zakri hanya tunduk membisu. YA ALLAH,Nisa maafkan Abg Nisa. Zakri longlai dan diari ditangannya terlepas, sekeping gambar dihari pernikahan antara Zakri dan Nisa jatuh dikakinya dan Zakri mengambilnya. Belakang gambar itu tertulis "HARI YANG PALING GEMBIRA DAN BAHAGIA BUAT NISA DAN SEKELUARGA. NISA DISAMPING SUAMI TERCINTA SELEPAS DIIJABKABULKAN. SEMOGA KEGEMBIRAAN DAN KEBAHAGIAAN AKAN MENYELUBUNGI DIRI NISA DAN KELUARGA NISA HINGGA KEAKHIR HAYAT NISA.

Zakri terjelepuk dilantai dan berjuta penyesalan merangkumi seluruh tubuhnya. Zakri seakan orang hilang akal. Satu demi satu setiap perlakuannya terhadap isterinya Nisa seperti terakam dalam kotak otaknya...setiap perbuatannya. ..seperti wayang jelas terpampang.. . kenapalah sampai begini jadinya...kejamnya aku...Nisa, Nisa, Nisa maafkan Abang Nisa. Sewakt jenazah Nisa tiba dirumah suasana amat memilukan. Zakri tidak terdaya untuk melihat keluarga Nisa yang begitu sedih atas pemergian Nisa. Namun emak Nisa begitu tabah dan redha. Danial dan Dania sentiasa di dalam pangkuan neneknya.Saat akhir untuk melihat Jenazah Nisa, Zakri lihat muka Nisa tenang bersih dan Zakri kucup dahi Nisa buat kali terakhir seakan-akan lirik mata Nisa mengikuti wajah Zakri. "Nisa Abang minta ampun dan maaf" bisik Zakri perlahan pada telinga Nisa sambil menangis dengan berjuta penyesalan menimpa-nimpa dirinya. Apabila Zakri meletakkan kembar disisi ibunya mereka diam dari tangisan dan tangan dari bedungan terkeluar seolah-olah mengusapi pipi ibu mereka buat kali terakhir dan terlihat oleh Zakri ada titisan airmata bergenang di tepi mata Nisa. Meleleh perlahan-lahan bila kembar itu diangkat oleh Zakri. Kembar menangis semula setelah diangkat oleh Zakri dan diberikan kepada neneknya.

Jenazah Nisa dibawa ke pusara dan ramai yang mengiringinya termasuklah kembar bersama. Walaupun kembar tidak tahu apa-apa tapi biarlah kembar mengiringi pemergian Nisa, Ibu mereka yang melahirkan mereka. Amat sedih ketika itu.. Zakri tidak mampu berkata apa-apa melainkan menangisi pemergian Nisa yang selama ini merana atas perbuatannya. Dan akhirnya Jenazah Nisa selamat dikebumikan. Satu persatu orang ramai meninggalkan kawasan pusara dan akhirnya tinggallah Zakri keseorangan di pusara Nisa yang merah tanahnya...meratapi pilu, berderai airmata dengan jutaan penyesalan ...YA ALLAH , kuatkan hambamu ini YA ALLAH. Hanya KAU sahaja yang mengetahui dosa aku pada Nisa....ampunkan aku YA ALLAH....akhirnya Zakri terlelap disisi pusara Nisa bermimpikan oleh Zakri,Nisa datang mencium tangan, mengucup dahi dan memeluk Zakri dengan lembut mulus. Zakri melihat Nisa tenang dan jelas kegembiraan terpancar dimuka Nisa Putih bersih. Nisa, Nisa, Nisa nak kemana Nisa, Nisa, Nisaaaaaa. Zakri terjaga dari lenanya. Terngiang-ngiang suara kembar menangis. "YA ALLAH ,Zakri,Zakri bangun Zakri...dan hampir senja ni, mari kita balik, kenapa kau tidur kat sini Zakri?" tegur abang long , abang ipar Zakri. Dari jauh Zakri lihat emak dan kakak ipar mengendung kembar. Mereka menangis. Zakri berlari menuju ke arah kembarnya dan mengusap-usap ubun-ubun anak kembar dan secara automatik kembarnya diam dari menangis. "Danial, Dania anak ayah, ayah akan menjagamu nak...kaulah penyambung zuriat, darah daging ayah... emak, abang dan kakak ipar Zakri tersedu hiba dan mereka berlalu lemah meninggalkan pusara Nisa....

Tuesday, August 3, 2010

my LAPPY a.k.a my PWINCESS




ummmm....
camne nak stat ek??
ha...mggu lepas mase aku nak layn cite samurai high school,tetibe aku nye lappy hang..
xjalan trus..then.tettt!!
de virus dkesan..4 lak tuh..tapi yg buat aku ase sangat le mengang bile aku delete je vrus tuh,aku nye lappy hang..taleh nak shut down lak tuh..n aku ngam brani matinye mncabut power supply..bukan skali aw..p 3 kali..lau la lappy aku leh cakap..mest bnda 1st yg kua,damn u!! haish~

ble da reda ckit keadaan aku bukak balek n mengescan lappy aku yg da bape lame x diambek pduli oleh tuannye..resultnye mmbuat aku terkejut berok la..de 7432 virus lam lappy aku!!gile ah..sah!aku layak mndapat taraf sbg penternak virus pling berjaye..aku ase leh dapat pgkat IR..xpom prof da kire ok la..aku low profile jew..huhu

ble da ttgok betape sadisnye idop lappy aku,make aku nekad tok mghantar lappy aku kat encik wazer a.k.a bf cik nadia..(nak gak pomot)..so,aku tambh RAM coz aku nye lappy tersangat la lembap mgalhkan sipot sedot n aku tuka window dari vista ke 7 coz vista mnambhkan peratus klembapn pergerakn zarah2 lam lappy aku..p xsangke lak ngam antivirus aku skali dye tuka...umm..tapela..reda je..yg penting skam lappy aku da ok..n dekstop background sgt comey,de pinggu kecik ag kat bawah,dok jejaln..hahaha!!taleh blah..papepom maseh bnyak2 encik wazer ye..he...(senyum lebar gile)

mlm ni scara rasminye lappy aku dianugerahkan name PWINCESS..hehehe,comey x??then de la teman2nye yg bawu cam usb hub yg comey gak n keyboard tok men game..ngeh3..bahgie btol aku..ALHAMDULILLAH...

ni ade gambo latest lappy aku bshamer2 teman seangkatn dgnnye..huu...























































the end..

Sunday, August 1, 2010

betapa SENGAL klasmet haku..!

fuh..!!
lega gile dapt siapkan sume keje coz sok due date tok lab ELE290 n tutorial thermo..p tuto aku xbuat sdn bhd..aku copy je,muahaha!!
bukan aku sngaje taw..p memg aku xpham langsung sebabnye time PM muhammad abd razak(ceh3..name pnoh ag )mengajo aku tak pegi kelas..sakit nye pasal..huhuh
tapela..t aku stadi balek ngam rumet aku,cik nadia dan cik dd..

ha..main cite aku tok pagi ni adlh bkaitan ngam ex clasmate aku dulu..en.aizad fikri..atau name saintifik lam fb ialah kurt kobis..time tu aku ngah mengong ckit ngah memikio sal lab ele yg tah pape..aku ngam dak group aku cik nadia pening2 lebah gak r nak siapkan bnda alh tuh..dsebabkan xlarat nak mnulis dan mnulis sgale litar yg ade kat lam intenet..tmasuk litar tbukak ngam tertutup..smue aku hambek..puas hati aku.huh!!
aku stop jap,mlayan fb..nengok pe yg patot..tetibe....

box chat kat bawah tkua name kurt kobis..uik??tetibe je..pehal si ejat neh??
n paleotak aku mule le dok pusing2 mimpi hape yg ejat dapat coz xpena lak dye mesej aku,shawan??aku pom ngam senang hati bukak link yg dye bagi..lupe lak nak tnye..tros bukak..glojoh nye pasal.sementra mnanti pe kejadah yg dye anta tuh aku pom carik la lagi info sal DIODE..huhuhu..da lame ckit,aku bukak la..dush!!!

mengong nye ejat!!de ke patot dye anta gamba POCONG kat aku??tgamam aku dbuatnye..besar gabak lak tuh..cik didi yg ngah stadi FLUID kat sebelah aku terkejut coz mndengar suara merdu aku myumpah seranah c ejat..bape banyak phale ejat dapat mlm nih..adoi..cik didi dan kuyu mgalami naseb yg same coz dowg terlihat bnda lah tu kat laptop aku n serentak menjerit..gelabah sipot aku nak tutop bnda alh tu..p terketar nye pasal xdapat2,aku tros tutup laptotp..

nak luruh jantung aku dbuatnye..gile~
da la time tu kol 1 lbey..aku dok sbelah tingkap lak tuh..memg tbakr la sok c kurt kobis tu aku fire esok..huh!!!
malng xberbau coz pas aku bukak laptop bnda alh tu still melekat kat dekstop aku...terketar2 aku mnutupnye..cik nadia mnyarankan aku mnarek punca lektrik..memg xla..aku sayng pwincess aku..huhhuhu

da tertutp bnda alah tu..dengam cepat nye aku mnaep kat fb..tag name kurt kobis n kua la sgale ayt yg xsedap ddengar..hahahaa!!puas ati...

ko memang sengal la jat...adoi..n sowg ag pom jadi mngsa gak..padan muke dye cos beriye sangat nak tgok..ngeh3..

da la..aku da ngamtok..sok de klas..
sok nak blas dendam kat kurt kobis..hee...


nunyte...

yang masih setia kat sini,
~pwincess~
Related Posts with Thumbnails